slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Merry Christmas and happy New Year!

XXII. Alföldi Állattenyésztési és Mezõgazda Napok

A Szabadkai Paraszt Egyesület 2015. április 24-én, (pénteken) egynapos kiállítás látogatást szervez Hódmezővásárhelyre a
XXII. Alföldi Állattenyésztési és Mezõgazda Napokra, Nemzetközi Szakkiállítás és Vásárra, Nemzetközi Furioso-North Star Lovas Fesztiválra

Megemelték a tej engedélyezett aflatoxin-szintjét

A Mezőgazdasági Minisztérium megváltoztatta a tej engedélyezett aflatoxin-szintjére vonatkozó szabályzatát. Jóváhagyta, hogy az eddigi kilogrammonkénti 0,05 helyett 0,25 mikrogrammra emeljék az említett mérgező anyag tartalmát.
Az új szabályzat kedden lépett életbe és az év végig hatályos. A szaktárca elmondta, hogy az Egészségügyi Minisztérium tudtával és egyetértésével hozták meg ezt az intézkedést.
Az aflatoxinok egyébként a természetben előforduló, rágcsálókra és emberekre egyaránt veszélyes rákkeltő (karcinogén) mikotoxinok (gombamérgek), amelyeket penészgombák termelnek.

Meghozták az üzemanyagról és a műtrágyáról szóló szabályzatot

A Szabadkai Paraszt Egyesület értesíti a bejegyzett mezőgazdasági gazdaságok hordozóit, hogy a Szerbiai Mezőgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint ma meghozták a szabályzatot az államilag támogatott üzemanyagra és műtrágyára való jog megvalósításának feltételeiről és módjáról, amelyet a bejegyzett mezőgazdasági termelők igényelhetnek.

A mezőgazdasági minisztériumban elmondták, a szabályzatokkal megerősített intézkedéseket az elsődleges növényi mezőgazdasági termékek termelőinek szánják.

„Garden Flora“ Regionális Virágkiállítás és Vásár

A Szabadkai Paraszt Egyesület 2013. április. 19. és 21. között, második alkalommal szervezte meg Szabadkán, a „Garden Flora“ elnevezésű Regionális Virágkiállítást és Vásárt.

A kiállítás a városközpontban, a Városháza előtti parkban, a kék szökőkút melletti sétányon felállított faház soron lett lebonyolítva.

A régió virágtermelői, viszonteladói, kertészeti termék forgalmazói három napon át kínálták a virágoskertek tavaszi ültetni valóit.
A kiállítók és árusok a legkülönfélébb növényeket hozták el a virágvásárra.

Felhívás a termelőknek!

A Szabadkai Paraszt Egyesület értesíti a bejegyzett mezőgazdasági gazdaságok hordozóit, hogy 2013. április elsejétől május végéig vásárolhatnak államilag támogatott dízel (D2 illetve euro dizel) üzemagyagot a tavaszi munkálatok elvégzéséhez a felhatalmazott üzemanyagtöltő állomáson (NIS benzinkútak).

A kérelmezők maximum 60 liter üzemanyagra jogusultak minden hektár bejelentett megművelt termőföld után, és a dízel üzemanyag árát literenként 50 dinárral támogatja az állam.

Meghívó szakmai napra szarvasmarha tenyésztők számára

A Szabadkai Paraszt Egyesület 2013. február. 27-én, szerdán,11órai kezdettel, szarvasmarha tenyésztők számára szakmai napot tart Szabadkán, a Szabadegyetem földszinti amfiteátrumában (Cím: Jovan Nenad cár Tér 15.).

Program tervezet:

10.30 Regisztráció
11.00 Megnyító
11.05 World Wide Sires mint a világ legjobb genetikája. Előadó: Vladimir Krstić, DVM GreenLab.
11.25 Családi gazdaságok, farmlátogatások ismertetője - az amerikai World Wide Sires tanácsadójával mr Lindell Whiteelock személyében. Előadó: Kiss Árpád, Szabadkai Paraszt Egyesület.

Gazda fórum az agrártámogatásokról Bajmokon

A bajmoki Helyi Közösség és a Szabadkai Paraszt Egyesület,
2013. február. 7 -én Gazda fórumot tartott Bajmokon, a helyi és a környékbeli mezőgazdasággal és állatenyésztéssel foglalkozó termelők
számára.
A fórum témája az új Agrártámogatási és Vidékfejlesztési törvény ismertetése volt.
Az előadás vendége pedig Fremond Árpád parlamenti képviselő, a köztársasági mezőgazdasági bizotság tagja volt.
A fórumot nagy érdeklődés kísérte, mint a megjelentek gazdák számát illetően valamint a feltett kérdések viszonylatában is.

GAZDA FÓRUM KELEBIÁN ÉS LUDASON

A Szabadkai Paraszt Egyesület Gazda fórumot tartott Kelebián és Ludason,
2013. február. 4-én és 5-én, a helyi mezőgazdasági termelők és állatenyésztők számára.
A fórum témája az állami földbérletek, előnyjogok, valamint a 2013. évi agrártámogatásokkal kapcsolatos aktualitások voltak.
A Gazda fórum vendége Osztrogonac Simon úr, városi mezőgazdasággal megbízott tanácsosa volt.

Kiállítás látogatás az AGRO MASHEXPO-ra és AgrárGépSow-ra.

A Szabadkai Paraszt Egyesület 2013. január 31-én (csütörtökön) egynapos kiállítás látogatást szervez Budapestre, a 31. Nemzetközi mezőgazdasági és mezőgép kiállításra, az AGRO MASHEXPO-ra és AgrárGépShow-ra.

Társkiállítások:
MAGYAR KERT
SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET.

Az autóbusz 31-én, csütörtökön reggel indul Bajmokról Szabadka,Horgos érintésével.

Részletesebb információ és helyfoglalás a 024/762-773 - as telefonszámon.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer